Älvsinformation: 2022-5-30
Vatten Temp : -°c
Flöde : -
Färg : -
KontaktFångstrapporteringFiskefondenKräftfisket i BureälvenOm fiskevårdsområdet
Rapport efter vårens rekordhöga flöden.
2012-07-03 02:20:28 johannes

Sommarvärmen är på osäkert intågande med temperaturen som fortfarande håller sig låg och kraftig nederbörd. Våren har hållit sitt grepp om oss länge och enligt rapport har de höga vårflöden som vi upplevt nästan varit i nivåer som kallas för hundraårsflöden, alltså sådana flöden som bara uppstår vart hundrade år. Snön ligger fortfarande kvar i fjällen och de älvdalar med älvar med sina källflöden där har inte sett hela vårfloden ännu.

Men för oss i Bureälven, vars källflöden börjar kring Bastuträsk, ska vattenståndet i sjöarna och älven snart åter vara i normalnivåer för säsongen. Bara regnet slutar falla..

Fiskesäsongen har enligt rapporter börjat bra i både sjö, älv och mynningsområde. Glädjande besked om fina fångster på många håll, bland annat har flera gäddor kring 10 kg fångats och återutsatts i Falmarksträsket.

Vi tar väldigt gärna emot era rapporter så att vi lär oss mer om våra vatten och fiskbestånden i dem. I väntan på att vår fångstrapporteringsfunktion skall komma igång kan ni skicka era fångstrapporter via mail till: johannes@burealven.se

Fiskekortsförsäljningen via sms visar goda resultat och tjänsten verkar uppskattas.

Vi önskar er en god sommarfiskesäsong, kom ihåg att ta del av gällande regler och respektera dessa.

Tack!